Sari la conținut

AGRICULTURA DE PRECIZIE

Ce este agricultura de precizie?

Agricultura de precizie aduna, proceseaza si analizeaza date temporale, spatiale si individuale si le combina cu informatii aditionale pentru a oferi suport in managementul unei ferme. Aceasta strategie de management ajuta in previzionarea actiunilor in ferma pentru a putea lua cele mai bune decizii si pentru a imbunatati eficienta, productivitatea, calitatea, sustenabilitatea si profitul productiei agricole.

Avantajele in agricultura de precizie

Prin automatizarea agriculturii si digitalizarea informatiei despre culturi fermierii pot obtine mai multa productie cu mai putine resurse – respectand standardele de calitate – acesta este telul final al agriculturii de precizie.

Avantaje

1. Reducerea costurilor
2. Rentabilitate crescuta
3. Sustenabilitate sporita
4. Recoltare mai buna
5. Cresterea valorii terenului
6. O intelegere mai buna a fermei dvs.
7. O intelegere mai buna a sezonului agricol

BEIA va ofera o solutie completa pentru agricultura de precizie, construita special pentru nevoile dumneavoastra. Primul demers al specialiștilor nostri este acela de a înțelege ce vă doriți, pe baza datelor pe care le puneți la dispoziție. După care urmează oferta preliminară, vizita de documentare (site survey) la locul de instalare, oferta finală și acceptarea acesteia, aducerea echipamentelor necesare, instalarea și punerea în funcțiune, manualul de utilizare specific și trainingul (în măsura în care aceste ultime două elemente sunt necesare).

Sustinem toate domeniile agriculturii (viticultură, pomicultură, legumicultură, cultura cerealelor etc.). Printre culturile pentru care există aplicaţii standard, verificate pe zeci de mii de stații instalate în întreaga lume, se menționează cele de: viță de vie, măr, păr, cartof,  grâu, porumb etc. Pentru vița de vie, de exemplu, cele trei boli principale (mana, făinarea şi putregaiul) sunt gestionate distinct, prin extensii software în care este încorporată experiența a numeroși specialiști în domeniu.

Stația permite, totodată, măsurarea parametrilor fundamentali pentru gestionarea irigațiilor, respectiv cantitatea de precipitații, umiditatea solului și evapotranspirația, precum și comanda de la distanță a sistemelor de irigații. De asemenea, stația furnizează și alte date importante pentru agricultura de precizie, cum sunt cantitatea de căldură primită zilnic si cumulat de către cultură (în grade-zile), numărul de ore de îngheț sau de caniculă, statistici zilnice, lunare sau anuale pentru toți parametrii măsurați etc.

Să oferim plantelor suplimentul de apă de care acestea au efectiv nevoie – nici mai mult, dar nici mai puţin. Este problema dintotdeauna a sistemelor de irigaţii, pe care echipamentele OTT – Adcon Telemetry vă pot ajuta să o rezolvaţi în mod optim, pentru regimuri climatice şi pentru culturi dintre cele mai diverse, pe baza măsurării evapotranspiraţiei sau pe baza măsurării umidităţii solului (Soil Moisture).Să oferim plantelor suplimentul de apă de care acestea au efectiv nevoie – nici mai mult, dar nici mai puţin. Este problema dintotdeauna a sistemelor de irigaţii, pe care echipamentele distribuite de BEIA vă pot ajuta să o rezolvaţi în mod optim, pentru regimuri climatice şi pentru culturi dintre cele mai diverse, pe baza măsurării evapotranspiraţiei sau pe baza măsurării umidităţii solului (Soil Moisture).

Oferim diferite combinatii de echipamente si aplicatii software, in functie de necesitatile dumneavoastra.

Stația culege prin senzori adecvați și transmite în permanență către un server central date privind: temperatura și umiditatea aerului, umiditatea existentă pe frunze, cantitatea de precipitații, viteza vântului, intensitatea radiației solare, umiditatea solului etc. Serverul central analizează în permanență datele primite și pune la dispoziția utilizatorilor, pe Internet, informația prelucrată.

Legătura dintre stație și serverul central se asigură prin serviciul de date GPRS prestat de unul din operatorii de telefonie mobilă GSM care au acoperire în zonă. Iar accesul utilizatorilor la informația prelucrată este posibil oriunde și oricând, de pe orice terminal cu acces la Internet (calculator personal PC, tabletă, smartphone etc.).

Oferim

CONSILIERE GRATUITA

Reduceri si Oferte Personalizate

Tel: 0213323006